Uit onderzoek blijkt dat begeleid bewegen na kanker diverse positieve effecten heeft. Zo bouw je niet alleen opnieuw een basisconditie op, met alle bijbehorende fysieke voordelen, maar krijg je ook een fitter gevoel en meer zelfvertrouwen.
Je gelooft weer in eigen kunnen.
Je kunt weer plannen maken voor de toekomst.
Als je eenmaal klaar bent bij de oncoloog en de kanker is weg, stopt vaak ook de begeleiding en sta je er alleen voor. Dit terwijl je klachten van de chemokuur nog maanden en in sommige gevallen jaren aanhouden. Je wil zo snel mogelijk je energie hervinden, weer een balletje kunnen trappen met de (klein)kinderen, weer kunnen doorslapen en bovenal het vertrouwen in je lichaam terugvinden.
Je wil werken aan jouw basisconditie onder persoonlijke begeleiding van iemand die kennis heeft van de ziekte kanker, haar bijwerkingen en risico’s. Tegelijkertijd heb je al een lang medisch traject achter de rug en wil je even niks meer te maken hebben met ziekenhuizen of andere medisch specialisten.
Je wil niet trainen in een ‘lotgenoten groep’ bij de oncologisch fysiotherapeut of je bent deze groep ontgroeit en klaar voor de volgende stap. Het kan ook zijn dat je klaar bent met de behandelingen bij de fysiotherapeut of je vergoedingen zijn gestopt, maar je wil wel verder trainen en nog fitter en belastbaarder worden.
Het liefst train je buiten in de frisse lucht 1 op 1 in je eigen omgeving en werk je individueel aan jouw persoonlijke doelen.
Wil jij ook weer fit worden na je kankerbehandeling, stuur me dan een berichtje zodat ik snel contact met je op kan nemen. Dan doen we snel even een bakje thee of koffie om gratis en vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.
Bewegen kort na de behandeling kan als veilig worden beschouwd. Sterker nog onderzoek laat zien dat er een voordelig effect is waargenomen door deelname aan fysieke activiteit op de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten zowel tijdens als na de behandeling. Denk aan positieve effecten op de botgezondheid, vermoeidheid, cognitieve gezondheid, nachtrust en stress. Heb jij geen verwijzing vanuit een zorgverlener dan bekijken we aan de hand van vragenlijsten of deelname aan het beweegprogramma verantwoord is. Indien er reden is tot twijfel vragen we eerst toestemming aan een medisch specialist.
Je mag zeker trainen als je moe bent. Rustig aan doen bij vermoeidheidsklachten is een misverstand. We weten nu dat veel rusten geen goede invloed heeft op deze vermoeidheid. Lichaamsbeweging geeft juist energie, zorgt voor ontspanning en je zal er plezier aan beleven. Zorg verder dat je activiteiten goed over de dag verdeelt en bouw rustmomenten in.
Je krijgt een op maat gemaakt programma waarin ik je leer te bewegen binnen de mogelijkheden. Waarin we een stevige basis leggen door ook te kijken naar je voeding- en leefstijlpatroon vol tips & tricks. We spreken twee keer in de week af (live of online), zodat volhouden makkelijker wordt. Ik ben er om je te motiveren en waar nodig af te remmen. Met als resultaat een beweeg- en leefstijlplan dat bij jou past, waar je energie van krijgt en na afloop zelfstandig verder mee kan.
Er zullen altijd dagen zijn dat het even wat minder gaat. We stellen kleine haalbare doelen binnen jouw mogelijkheden. Lukt het even niet, dan maken we de training die dag gewoon minder intensief en houden we rekening met jouw belastbaarheid op dat moment. Elke stap telt, ik zie het als mijn missie jou te laten vergeten hoe vermoeid je bent en dan ben ik ervan overtuigd dat je na de training een tevreden en trots gevoel zult ervaren, zodat je vol goede moed en met plezier het programma zult doorlopen.